RASPALL

Victoria ja és sis vegades campiona Individual de raspall

La de Valencia va superar a Ana de Beniparrell (25-10) a Bellreguard i encadena els últims cinc títols de raspall de manera consecutiva

Victoria celebra el seu sisé títol amb el president de la Diputació de València, Vicent Mompó

Victoria celebra el seu sisé títol amb el president de la Diputació de València, Vicent Mompó / Fedpival

Victoria Díez ja ha començat a utilitzar la segona mà per a comptar els seus títols individuals. La jugadora valenciana va guanyar aquest dissabte el seu sisé campionat Individual CaixaBank de raspall professional - Trofeu President de la Generalitat Valenciana després de superar a Ana de Beniparrell (25-10) al trinquet de Bellreguard amb un gran ambient a l'escala, plena de públic i amb una nodrida representació de jugadores i jugadors professionals.

Amb aquest nou títol, Victoria torna a demostrar que és la jugadora referència, tot i que davant tenia a la segona jugadora pel que fa al número de títols, ja que Ana Puertes llueix dos al seu palmarés. La jugadora del CPV Bicorp complirà 22 anys el pròxim dia 19 amb la mitja dotzena de trofeus a la butxaca, de les 14 edicions disputades d'aquest Campionat Individual de raspall femení professional.

La final, reedició de la celebrada al 2020, va tindre el mateix desenllaç. Sorprenia veure a Victoria aparentment relaxada tant a la presentació com al rest mentre esperava que una molt concentrada i decidida Ana iniciara la partida. La de Beniparrell, que entenia com "un regal" poder jugar una nova final -havia caigut en quarts de final els dos últims anys-, va arrancar molt valent, donant passos endavant en quant tenia ocasió i menejant a Victoria de banda a banda. Aixina, el primer joc va ser per a la jugadora de blau.

Les finalistes amb Loles Petit, de CaixaBank, Vicent Mompó, Vicent Molines, Cristina Mateu, Marcos Haro i la resta d'autoritats.

Les finalistes amb Loles Petit, de CaixaBank, Vicent Mompó, Vicent Molines, Cristina Mateu, Marcos Haro i la resta d'autoritats. / Fedpival

La primera treta de Victoria se'n va anar a l'escala. Ana no tenia por d'avançar metres, i va posar moltes dificultats per a que la seua rival aconseguira igualar el marcador. Al rest, la sis vegades campiona, ja ficada en partida, va deixar en 'net' a Ana i començà a consolidar el seu camí cap al nou títol, reafirmat amb el següent joc, en el qual també va deixar a la de Beniparrell en net.

Amb 20-5, la tònica va ser la mateixa. Tot i que Ana ho va intentar de moltes maneres, Victoria no va deixar cap espai per cobrir i es va mostrar molt segura i encertada per a tancar el joc definitiu i signar un nou Individual CaixaBank. Per la seua part, Ana torna a demostrar amb aquest subcampionat que continua sent una de les jugadores amb millor trajectòria i palmarés de l'actualitat.

Valoració de les protagonistes

"Sempre em costa un poquet entrar en les partides, al principi no em sentia còmoda jugant i la final ha estat molt renyida. A poc a poc he anat agafant confiança i he aprofitat el meu moment. És una alegria fer el que estic fent, acompanyada de la meua família, i espere seguir aixina molts anys més", va destacar Victoria al finalitzar la partida.

Amb sis títols, cinc de manera consecutius, Victoria és el referent indiscutible del raspall femení.

Amb sis títols, cinc de manera consecutius, Victoria és el referent indiscutible del raspall femení. / Fedpival

Per la seua banda, Ana tenia un sabor agredolç: "He guanyat el primer joc, m'he trobat còmoda, però a partir d'eixe moment m'ha dominat tant en la treta com al rest. Poc més he pogut fer, ha sigut un campionat molt dur, m'he enfrontat a jugadores molt bones i he pogut guanyar-les, però les finals són així i estic satisfeta amb el subcampionat".

Ana de Beniparrell acumula dos campionats i tres subcampionats de l'Individual.

Ana de Beniparrell acumula dos campionats i tres subcampionats de l'Individual. / Fedpival

Estigueren presents en el lliurament de trofeus la directora comercial de CaixaBank a la Comunitat Valenciana, Loles Petit; el president de la Diputació de València, Vicent Mompó; el president de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molines; l'alcaldessa i el regidor d'Esports de l'Ajuntament de Bellreguard, Cristina Mateu i Marcos Haro, i la regidora d’Esports de Beniparrell, Vicen Martínez.

Tercer lloc

En la partida pel tercer lloc, disputada igualment a Bellreguard prèviament a la gran final, Aida va guanyar també per 25-10 a Mar, en una partida en la qual la de Moixent va estar més inspirada que la mitgera de Bicorp i es va apuntar novament la tercera posició, com ja va fer al 2021.

Aida de Moixent va finalitzar en tercera posició aquest Individual.

Aida de Moixent va finalitzar en tercera posició aquest Individual. / FEDPIVAL

Mar de Bicorp es va haver de conformar amb la quarta plaça.

Mar de Bicorp es va haver de conformar amb la quarta plaça. / FEDPIVAL