COMPETICIÓ

Salelles II entra a última hora i dona la sorpresa en la Copa Caixa Popular

L’equip de Xeraco guanya al de Castelló de Rugat per 25-15 i es manté en la lluita per aconseguir el primer lloc del Grup B que dona el passe directe a ‘semis’

Salelles II (foto) va formar una parella compenetrada amb Lorja.

Salelles II (foto) va formar una parella compenetrada amb Lorja. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

Hi ha sorpreses que de sobte apareixen i són un regal. A la IX Copa Caixa Popular de raspall es va viure una situació d’estes característiques. Salelles II va entrar a última hora en lloc de Vicent a l’equip de Xeraco i l’actuació del rest va ser excelsa per aconseguir la victòria. I és que el combinat xeraquer, amb Salelles II i Lorja, va superar al conjunt de Castelló de Rugat, amb IanBrisca, per 25-15 al trinquet ‘El Rovellet’ de Dénia.

La idea inicial era que Vicent jugara, ja que és el rest titular de Xeraco. Això no obstant, el xeraquer va sentir-se indispost a primera hora del matí i la Fundació per la Pilota Valenciana, entitat organitzadora del món professional, va decidir substituir-lo per Salelles II per precaució davant la situació que va viure Vicent, tal com va comunicar la Fundació al seu web.

Una adversitat que a la fi es va convertir en una recompensa per a Salelles II. El rest va ser un dels pilotaris que va ser eliminat en la primera fase, però ahir va demostrar tota la capacitat que guarda. Més si cap en un trinquet ample i llarg com és el de Dénia.

Classificació

Salelles II va formar una parella compenetrada amb Lorja per a aconseguir una victòria clau per a seguir en la lluita pel primer lloc del Grup B de la IX Copa Caixa Popular de raspall.

Cal recordar que només el primer equip de cada grup accedeix de manera directa a les semifinals. Els altres dos de cada grup es batran entre segons i tercers de l’altre tauler per les altres dues places a les eliminatòries.

Així, l’equip de Xeraco es situa a només dos punts del de Castelló de Rugat. Ian i Brisca van sumar un punt en arribar als 15 jocs i acumulen un total de set unitats. Per la seua part, els xeraquers queden amb cinc punts. Mentre que els de la Vall d’Albaida van completar la segona fase, als de la Safor encara els queda una partida per davant contra Marrahí i Raúl, representatius de Castelló. Així, si Xeraco guanya als de la Ribera Alta i obté un millor coeficient de tantejos, sobrepassaria a Castelló de Rugat en el tauler i, en conseqüència, seria equip de semifinals.

Classificació segona fase IX Copa Caixa Popular de raspall.

Classificació segona fase IX Copa Caixa Popular de raspall. / FUNPIVAL

La partida

Respecte a la partida, els quatre pilotaris van desplegar els seus millors colps per a deixar un duel igualat per a cada costat. La victòria es va decantar per detalls, amb molta més anotació des de la zona del rest. L’amplària del trinquet i la falta al 7 en la treta va motivar que des d’eixa posició fora més efectiu tancar jocs.

Això no obstant, va haver-hi un tanteig clau per a definir el triomf. Amb 10 per 5, Brisca va disposar d’una oportunitat amb val que no va poder definir en una pilota parada. Una jugada que finalment va ser definitiva, ja que haguera significat la igualada a 10, però va ser el 15 per 5. Una diferència que Salelles II i Lorja van poder mantenir fins al final del duel.

Brisca.

Brisca. / FUNPIVAL

Grup A de raspall

Si al Grup B encara no es sap quin equip quedarà al primer lloc, al Grup A la situació està més definida. Badenes i Tonet IV, representatius del Genovés, van assegurar-se la primera plaça en la darrera jornada. Hui conclourà la segona fase del Grup A al trinquet de Xeraco (18.30 hores). Els genovesins s’enfrontaran amb Moltó i Murcianet, parella de Barxeta.

Badenes i Tonet IV (foto), representatius del Genovés, van assegurar-se la primera plaça en la darrera jornada.

Badenes i Tonet IV (foto), representatius del Genovés, van assegurar-se la primera plaça en la darrera jornada. / FUNPIVAL

En este cas, els barxetans podrien aspirar a la segona plaça sempre que guanyen per quatre jocs o més, ja que igualarien el coeficient de jocs amb Montaner i Seve (la Llosa de Ranes), però tindrien més nombre de victòries. Si fora així, Barxeta es jugaria un lloc a les ‘semis’ amb tercers del Grup B, Marrahí i Raúl.