COMPETICIÓ

Recital de Tonet, que passa líder i invicte a semifinals de la Copa Caixa Popular

La partida al trinquet de Xeraco tanca la segona fase en el Grup A on Montaner i Seve acaben segons mentre que Moltó i Murcianet són tercers

Si Tonet IV  és el número u indiscutible del raspall professional, és per actuacions com la d’ahir al trinquet de Xeraco.

Si Tonet IV és el número u indiscutible del raspall professional, és per actuacions com la d’ahir al trinquet de Xeraco. / FUNPIVAL

J. CANO

La Copa Caixa Popular en la modalitat de raspall va visitar el trinquet de Xeraco per a tancar la segona fase en el Grup A. En el cartell hi hagué modificacions a causa de les lesions i van jugar Ximo i Tonet IV com a components de l’equip del Genovés contra Moltó i Canari, en representació de Barxeta, amb victòria per als primers per 25-10.

Partides com la d’ahir expliquen perfectament per què Tonet IV està tan ben considerat entre els incondicionals del raspall: en primer lloc, pel nivell de joc, que va ser superlatiu. Encara que perfectament acompanyat per Ximo al rest, Tonet va fer una exhibició de força, tècnica, saber estar i encert en la pràctica totalitat de les seues accions.

A més a més, està la seua actitud. I és que el número u arribava a Xeraco amb la classificació per a semifinals assegurada. No obstant això, no va escatimar ni un poc en energies i li va tirar cap i tot a cada pilotada, com si la partida suposara la final del campionat.

En esta actuació impecable cal fer un esment especial als tres últims jocs, on Tonet IV va sobreeixir per damunt de tots per a desfer l’equilibri que fins i tot estava imperant en la confrontació.

Per cert, el recital de Tonet IV també va trencar els pronòstics de la càtedra en les travesses, que en la postura inicial van tirar als blaus, tenint en compte el gran moment de forma de Moltó, que a més jugava amb un referent com Canari.

Moltó (foto) i Murcianet es jugaran la classificació per  a semifinals contra els segons del Grup B.

Moltó (foto) i Murcianet es jugaran la classificació per a semifinals contra els segons del Grup B. / FUNPIVAL

Classificació

Amb este desenllaç, Badenes i Tonet IV no solament accedeixen a les semifinals per ser líders del seu grup, sinó que a més ho fan invictes. Avís per a navegants, perquè el rest de Xeraco, que ahir descansava per precaució a causa d’unes molèsties, també està com una poma.

Per la seua part, Moltó i Murcianet, este últim de baixa per tindre mal en la mà, han acabat tercers i hauran de jugar-se la passada a semifinals en una eliminatòria contra els segons del Grup B, que encara no està clar qui seran.

Els tercers components del Grup A, Montaner i Seve, que han finalitzat segons, es jugaran la classificació per a semifinals contra els tercers de l’altre grup, que seran Marrahí i Raúl.

La competició descansa ja fins al pròxim dissabte, que és quan es disputarà la darrera partida de la ronda en curs en el Grup B. Al trinquet de la Llosa de Ranes, la parella de Xeraco de Vicent i Lorja, que és segona amb aspiracions d’acabar primera, s’enfrontarà a la de Castelló de Marrahí i Raúl. De moment, i a l’espera del desenllaç al recinte que gestiona el gran Balduino, el lideratge en este grup és per als representants de Castelló de Rugat, Ian i Brisca.

El lideratge del grup B de la IX Copa Caixa Popular de raspall és per als representants de Castelló de Rugat, Ian i Brisca (foto).

El lideratge del grup B de la IX Copa Caixa Popular de raspall és per als representants de Castelló de Rugat, Ian i Brisca (foto). / FUNPIVAL

Escala i corda

En la Copa Caixa Popular d’escala i corda, la pròxima parada serà el trinquet de Guadassuar, on demà jugaran l’equip de la Pobla de Vallbona de Puchol II i Álvaro Gimeno contra el de Pedreguer amb Francés i Hilari. Per moment de forma dels contendents, podria ser un gran espectacle.

En esta modalitat encara no s’ha arribat a la meitat de la segona fase i està tot per decidir.