ESCALA I CORDA

Els possibles de l’altre Trofeu Mestres

Els dotze llocs per a la competició d'escala i corda es reparteixen entre els campions de l’Individual, la Lliga i la Copa, alguns subcampions i per invitació directa

En la posició d’escaleter està més que clar que Puchol II ocuparà un lloc com a campió individual i de la Lliga.

En la posició d’escaleter està més que clar que Puchol II ocuparà un lloc com a campió individual i de la Lliga. / FUNPIVAL

J. CANO

El Trofeu Mestres en la modalitat de raspall espera la seua resolució este dissabte al trinquet de la Llosa de Ranes. I el torneig germà d’escala i corda el seu començament, així com l’anunci de la configuració dels equips. Tenint en compte els criteris de selecció, es poden deduir bona part dels noms que participaran en esta edició.

Criteris

Segons l’entitat organitzadora, la Fundació per la Pilota, les quatre places d’escaleters es repartiran entre el campió de la Lliga, el campió de l’Individual, el de la Copa i una per invitació.

Amb els mitgers seria exactament igual, mentre que per als punters, com és una ubicació que no existeix en la Copa, es tindria en compte al campió i subcampió de la Lliga, al campió de la Lliga2 i la plaça per invitació directa.

Esta és la norma, i després estan els matisos. Per exemple, si el campió del mà a mà ha sigut un mitger, amb la qual cosa entraria el subcampió. O en cas que un rest siga campió en dos competicions, s’agafaria el rest subcampió de la Lliga, ja que és la competició per equips més important.

Un altre suposat apunta a la possibilitat que un mateix rest fera triplet, amb la qual cosa entrarien el subcampió de la Lliga i el subcampió de l’Individual. I, extrapolant estes situacions a la posició de mitger, si hi haguera duplicació per guanyar diferents campionats, també s’obriria la porta a subcampions de la Lliga i la Copa. Fins i tot als semifinalistes, en el cas que algun jugador no poguera participar per estar lesionat o perquè el seu moment de forma no és l’adequat en el moment de jugar-se el trofeu.

Nombres propis

Amb totes estes variants, en la posició d’escaleter està més que clar que Puchol II ocuparà un lloc com a campió individual i de la Lliga i que un altre serà per a Marc per haver guanyat la Copa. Un altre hauria de ser per a José Salvador, com a finalista de la Lliga, i faltaria el de la invitació que es reserva la Fundació per la Pilota i el ventall, en veritat, és prou gran per a aventurar-se a donar un nom.

Marc ha estat l'escalater vendedor de la Copa.

Marc ha estat l'escalater vendedor de la Copa. / FUNPIVAL

Al mig, Álvaro Gimeno i Conillet estarien com a sengles campions de Lliga i Copa, mentre que Nacho, que ultima la seua reaparició després de tres mesos parat per lesió, seria el tercer com a finalista de la Lliga. Per al quart lloc, Javi i Pere semblen les opcions més probables per trajectòria, nom i per resultats en el present curs.

Álvaro Gimeno és el mitger campió d ela Lliga.

Álvaro Gimeno és el mitger campió de la Lliga. / FUNPIVAL

Conillet és el mitger campió de la Copa.

Conillet és el mitger campió de la Copa. / FUNPIVAL

Pel que fa als punters, Hilari i Guillermo van ser el campió i subcampió respectivament de la Lliga, competició que continua manant en la designació. Per part de la Lliga2 entraria Carlos com a vencedor i faltaria la quarta plaça que decideix la Fundació i que sol adjudicar-se a un jove revelació o a un pilotari consolidat que ha fet una gran campanya, encara que sense obtindre el premi dels títols.