FRONTÓ

De la Vega recupera el tron amb Francés en el Trofeu de Frontó

El d’Almussafes suma el cinqué títol entre les tres parets a sa casa en una final marcada per la reinauguració del frontó José Ventura

De la Vega i Francés van formar una parella inexpugnable que no va perdre cap partida al llarg del Trofeu de Frontó.

De la Vega i Francés van formar una parella inexpugnable que no va perdre cap partida al llarg del Trofeu de Frontó. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

La història està plagada de segones oportunitats i, De la Vega, no va deixar escapar-la. El d’Almussafes va tornar a proclamar-se campió del Trofeu de Frontó. Després de caure en la final de l’any passat, De la Vega va recuperar ahir el tron en la competició més emblemàtica entre les tres parets. De la Vega i Francés van formar una parella inexpugnable que no va perdre cap partida al llarg del trofeu i dissabte no va ser menys. El 41-28 sobre Pere Roc II i Carlos de Massalfassar ‘El Puma’ va ser una demostració del que s’ha vist al llarg de la vuitena edició. De la Vega i Francés van estar inexpugnables i a la final es van coronar.

Historial

Amb este resultat, De la Vega suma el cinquè títol en el Trofeu de Frontó i es referma com el gran especialista del trinquet entre les tres parets. Un palmarés que iguala amb Álvaro i i amb Puchol II en una trajectòria on el d’Almussafes ha jugat set de les últimes vuit finals disputades. Per la seua part, Francés s’estrena en el quadre d’honor en l’any en el qual debutava com a titular en la competició.

De la Vega suma el cinquè títol en el Trofeu de Frontó i es referma com el gran especialista del trinquet entre les tres parets.

De la Vega suma el cinquè títol en el Trofeu de Frontó i es referma com el gran especialista del trinquet entre les tres parets. / FUNPIVAL

La partida

Uns èxits ben merescuts després de la partida d’ahir a Almussafes. De la Vega i Francés van eixir gelats. Pere Roc II i Carlos van saber aprofitar-ho per agafar el primer avanatatge significatiu (3-9). Els blaus evitaven a De la Vega i buscaven matar al capdavant a Francés. Això, més les poques errades roges, va suposar eixa primera diferència en el marcador.

Francés s’estrena en el quadre d’honor en l’any en el qual debutava com a titular en la competició.

Francés s’estrena en el quadre d’honor en l’any en el qual debutava com a titular en la competició. / FUNPIVAL

Però de sobte, Francés va apareixer. El de Petrer va començar a encadenar colps certers i de qualitat. Com si estiguera en el trinquet, Francés destilava tècnica per a fer mal en les dobles parets, pilotades rectes i també precises a prop de la xapa. Tot açò amb De la Vega pegant més fort a la seua esquena i endarrerint el joc, carregant a Pere Roc II i esquivant que Carlos entrara en ritme, és a dir, evitant al jugador més diferencial,

Així les coses, De la Vega i Francés van igualar a 9 i van agafar el domini en el marcador que ja no van soltar. Del 16-10 es va passar al 18-15, però eixa va ser la retallada màxima que vana conseguir Pere Roc II i ‘El Puma’.

Carlos de Massalfassar ‘El Puma’, en acció.

Carlos de Massalfassar ‘El Puma’, en acció. / FUNPIVAL

Entre els més grans i albirant un futur d’època

Nascut al bressol de les tres parets, De la Vega ja pot dir que està en el més alt del frontó valencià. Ho és així perquè ja ningú podrà dir-li que altres pilotaris tenen més títols del Trofeu de Frontó. El d’Almussafes suma cinc enorxats, igual que Álvaro I Puchol II. Tres noms que formen part de la història d’una competició que enguany ha complit la majoria d’edat. De la Vega va aconseguir el cinqué amb Francés després de véncer el passat dissabte a Pere Roc II i Carlos de Massalfassar ‘El Puma’ per 41-28.

De la Vega ja pot dir que està en el més alt del frontó valencià.

De la Vega ja pot dir que està en el més alt del frontó valencià. / FUNPIVAL

Una parella que va combinar a la perfecció, ja que Francés va estar excels com a davanter. Una confiança que creix que per darrere està un pilotari que aporta la seguretat més grancom De la Vega. Si al trinquet ja és un segur de vida com un pilotari passador que pot pegar-li amb les dues mans, al frontó estos factors es multipliquen.

Una parella que va combinar a la perfecció, ja que Francés va estar excels com a davanter.

Una parella que va combinar a la perfecció, ja que Francés va estar excels com a davanter. / FUNPIVAL

Així es demostra si es veuen les huit últimes edicions. De la Vega ha estat finalista en set d’estes amb cinc títols. Als seus 25 anys, Lluís De la Vega fa molts anys que demostra la seua habilitat entre les tres parets. I és que abans que el seu nom fora habitual entre els grans del trinquet, el d’Almussafes ja competia entre els millors del frontó.

El seu debut va arribar un dia després de complir 18 anys. De la Vega entrava en el circuit de les tres parets amb Pascual. En la seua estrena, el d’Almussafes es va quedar a un punt de ser campió. Després d’una edició d’impàs, De la Vega tornaria a competir per quotes més altes el 2018. Iniciaria una era en la qual el de la Ribera Baixa començaria a guanyar-se el malnom del rei del frontó.

Campió el 2018 amb Carlos de Massalfassar, el 2019 amb Adrián de Museros, el 2020 amb Bueno i el 2021 amb Adrián de Quart de Poblet. Quatre edicions on De la Vega va ser indiscutible i atemorit pels seus rivals. L’única manera de batre a Lluís va ser en un any on no trobava el seu millor estat de forma i on es va enfrontar a la final al millor especialista dels darrers anys en els trofeus federatius, Álex de Paterna. Una pedra en el camí que només seria una entropessada, ja que De la Vega va tornar a agafar el rumb del campió i amb la previsió que no siga l’últim perquè no es veu altre pilotari que siga capaç de batre’l en un frontó mentre estiga en forma. De moment, Lluís De la Vega ja es troba en el més alt amb Álvaro i Puchol II, però s’albira una època on el d’Almussafes deixarà la seua empremta en la història de la pilota de tec.

Historial del Trofeu de Frontó.

Historial del Trofeu de Frontó. / FUNPIVAL

Trofeu de Benissa

Giner i Javi van véncer ahir a Salva Palau i Tomás II per 60-40 en la primera semifinal del Trofeu de Benissa. Un resultat amb el qual es classifiquen per a la final del pròxim diumenge. Els rivals pel títol de Giner i Javi seran Puchol II i Pere o Marc i Nacho. Una segona semifinal que es resoldrà el pròxim divendres al trinquet de la localitat de la Marina Alta