TROFEU

Pilota en estat pur al trinquet de Benissa

Sensacional cloenda del trofeu local amb recital dels quatre contendents amb victòria per a Giner i Javi davant Marc i Nacho

L'aportació de Giner en el tram final va ser clau per a portar la remuntada a bon fi.

L'aportació de Giner en el tram final va ser clau per a portar la remuntada a bon fi. / FUNPIVAL

J. CANO

Partides com les d’ahir perduren prou de temps en la memòria per l’espectacle viscut al trinquet, en este cas el de Benissa, on es tancava el trofeu local amb la final que va enfrontar a Giner i Javi contra MarcNacho. La victòria va ser per als primers amb el marcador en iguals a 55.

Nacho.

Nacho. / FUNPIVAL

Per noms i antecedents, el cartell prometia i s’esperava una gran confrontació, però fins i tot es va superar les expectatives amb el recital que tots quatre pilotaris van oferir.

No solament van jugar molt tècnicament parlant, sinó que també va ser una partida jugada amb el cor i l’ànima, amb la qual cosa va ser major la satisfacció de l’afició.

La partida

Marc i Nacho van manar en el marcador durant bona part del duel, encara que per poc; solament per un o dos jocs.

Marc (foto) i Nacho van manar en el marcador durant bona part del duel.

Marc (foto) i Nacho van manar en el marcador durant bona part del duel. / FUNPIVAL

Amb este equilibri i bon fer de tots es va arribar al 50 per 40 favorable al rest de Montserrat i al mitger de Beniparrell, que a continuació van sumar un parcial més després d’una intensa batalla: 55 per 40 en l’electrònic i sensació a l’escala que la final podia acabar prompte. El desenllaç hauria estat just, perquè els blaus estaven tenint un poc més de quinze, però hauria resultat massa folgat, perquè Giner i Javi estaven ratllant molt per a perdre per quatre jocs.

Però... el millor estava per vindre. La remuntada de Giner i Javi, liderada pel rest de Murla i magníficament secundada pel gegant de Massalfasar. I no és que ambdós s’apoderaren de Marc i Nacho per a fer els quatre jocs seguits; ni molt menys, perquè es van haver de treballar cada quinze davant l’oposició numantina dels seus rivals.

La remuntada de Giner i Javi (foto), liderada pel rest de Murla i magníficament secundada pel gegant de Massalfasar.

La remuntada de Giner i Javi (foto), liderada pel rest de Murla i magníficament secundada pel gegant de Massalfasar. / FUNPIVAL

La temperatura pujava al trinquet amb la consecució de cada joc i a mesura que Giner i Javi s’apropaven a Marc i Nacho. Amb el 45 s’aplaudia l’esforç i amb el 50 l’ovació ja no era de reconeixement per una derrota digna, sinó d’ànims per la possibilitat de remuntar.

I així va resultar; dos jocs més per al record, el trinquet bramant i la gent dempeus i trencant-se les mans per a correspondre a quatre artistes de la pilota. 

Següents trofeus

Amb la conclusió ahir del Trofeu de Benissa, i el dissabte de la Copa 2 Caixa Popular d’escala i corda, s’han tancat tots els trofeus que estaven en marxa, encara que no caldrà esperar molt perquè comence el següent. Tant és així que el pròxim cap de setmana arrancaran tres tornejos més.

Un serà en la modalitat de raspall: es tracta del Trofeu Família Bataller, que va sorgir ara fa tres anys per a honrar la memòria del constructor del trinquet del Genovés, Arturo Bataller. No cal dir les figures que s’han format entre eixes quatre parets, perquè el llistat seria interminable.

El divendres es disputaran les dos semifinals. Primer, Iván i Raúl s’enfrontaran a Salelles II i Murcianet. I a continuació, Badenes i Tonet IV jugaran contra Marrahí i Seve. La final tindrà lloc el divendres 22 de desembre.

I del Genovés a Pelayo, on el dissabte que ve comença el Trofeu Mestres - Ciutat de València en la disciplina d’escala i corda. Ací també es completaran les dos semifinals en la mateixa sessió. Primer, De la Vega, Nacho i Monrabal II s’enfrontaran a Marc, Conillet i Hilari. I a continuació, Puchol II, Álvaro Gimeno i Carlos jugaran contra José Salvador, Javi i Guillermo. El títol es resoldrà el dissabte següent, dia 23 de desembre.

I el diumenge d’esta setmana, en la mateixa disciplina per dalt corda, les figures es traslladaran fins a Benidorm per a jugar el trofeu degà del Nadal que enguany compleix l’edició número trenta-quatre. Pere Roc II i Héctor s’enfrontaran a Giner i Pere en la primera semifinal.

La següent eliminatòria es disputarà el diumenge 24, amb Francés i Santi mesurant les seues forces davant Salva Palau i Tomàs II, mentre que la final tindrà lloc el dia 31, també diumenge.