COMPETICIONS

El Mestres i uns quants tornejos per a tancar l’any

A més dels esdeveniments que estan en marxa, queden quatre trofeus que es jugaran amb el format de dos semifinals i la final

La cloenda del torneig de les tres parets es va ajornar ‘sine die’. En principi es jugarà el 2 de desembre. Serà aleshores quan De la Vega (foto) i Francés s’enfrontaran a Pere Roc II i Carlos ‘El Puma’.

La cloenda del torneig de les tres parets es va ajornar ‘sine die’. En principi es jugarà el 2 de desembre. Serà aleshores quan De la Vega (foto) i Francés s’enfrontaran a Pere Roc II i Carlos ‘El Puma’. / FUNPIVAL

J. CANO

La temporada en la pilota professional està tocant a la seua fi. Bona mostra és que ja s’està jugant el Trofeu Mestres, que és un esdeveniment a manera de regal per als jugadors, en el qual es reconeix la trajectòria dels més destacats de tot un any.

El Trofeu Mestres de raspall està a l’espera de la disputa de la final, programada demà al trinquet de la Llosa de Ranes on Ian, Tonet IV i Momparler s’enfrontaran contra Salelles II, Seve i Bossio. De la partida s’espera que siga molt bona perquè, efectivament, reuneix a pilotaris que han ratllat molt en curs que ara conclou.

Ian jugarà la final del Trofeu Mestres de raspall.

Ian jugarà la final del Trofeu Mestres de raspall. / FUNPIVAL

El Trofeu Mestres d’escala i corda està per definir. De moment han transcendit les dates. El dissabte 16 de desembre per a la disputa de les dos semifinals i el dissabte següent, dia 23, per a la final.

També està clar que les tres partides es jugaran al trinquet Pelayo, que és la seu única del trofeu per comptar com a patrocinador a l’Ajuntament de València. Els equips, segons comenten des de la Fundació per la Pilota, es donaran a conéixer hui o demà.

Finals del Trofeu de Frontó i la de la Copa2 Caixa Popular d’escala i corda

També estan programades des de fa temps les finals del Trofeu de Frontó i la de la Copa2 Caixa Popular d’escala i corda.

La cloenda del torneig de les tres parets es va ajornar ‘sine die’ per a facilitar que el Frontó José Ventura d’Almussafes acabara l’última remodelació a la qual ha estat sotmés i que la reinauguració coincidira amb tan especial i important partida. En principi es jugarà el 2 de desembre. Serà aleshores quan De la Vega i Francés s’enfrontaran a Pere Roc II i Carlos ‘El Puma’.

Carlos ha sigut un dels pilotaris experimentats escollits per a donar suport al joves aspirants a figura que han jugat la Copa 2 d'escala i corda.

Carlos ha sigut un dels pilotaris experimentats escollits per a donar suport al joves aspirants a figura que han jugat la Copa 2 d'escala i corda. / FUNPIVAL

Pel que fa a la final de la Copa2, prevista per al 9 de desembre a Vilamarxant, el consistori local va demanar a la Fundació endarrerir la data per a poder organitzar un dia especial per als jugadors i els aficionats. I tenint en compte que a Vilamarxant s’han especialitzat en els darrers anys en això d’acollir finals i crear espectacle, sembla que ha sigut bona idea de demorar un poc la resolució del títol. Els aspirants a proclamar-se campions són Diego i Carlos, així com Alejandro i Hilari.

Altres quatre Trofeus

A banda de tot això es jugaran quatre trofeus més amb el format curt de dos semifinals i la final.

Alguns són de molta tradició, com el Trofeu Nadal de Benidorm - Memorial Vicent Pérez Devesa, que complirà la seua edició número trenta-quatre.

Amb este torneig no solament s’aconsegueix donar-li vida a un trinquet que en el seu moment va ser dels més importants de la Comunitat Valenciana, sinó que a més s’honra la memòria de qui va ser alcalde de Benidorm durant dècades i que tant va fer per promoure la pilota valenciana.

En la mateixa modalitat d’escala i corda, també prou tradicional és el Trofeu de Benissa, que en el seu cas compleix onze anys. I com succeirà a Benidorm, en el cartell primarà la presència de primeres figures de la zona que compten amb especial acceptació entre el públic. I, clar, algun ‘caramel·let’ de més lluny com per exemple Puchol II o Nacho, els referents en les seues posicions, que sempre són demandats perquè són garantia de bon fer.

La reaparició de Nacho de Natxo està próxima després de tres mesos de baixa.

La reaparició de Nacho de Natxo està próxima després de tres mesos de baixa. / FUNPIVAL

En la modalitat de raspall, una de les cites que queden per vindre és un altre memorial, també a un gran: Emilio Peris ‘El Zurdo’; probablement, el trinqueter més reconegut en la història de la pilota per la seua gestió seriosa i caràcter servicial cap a l’espectador. Anar a Gandia, o posteriorment a Bellreguard, era sentir-se com a casa. I a Bellreguard serà on es juguen les partides que han de confeccionar els seus fills per a commemorar el cinqué aniversari del trofeu.

I queda el Trofeu Família Bataller del Genovés. De més recent creació, perquè serà la tercera edició, però igualment important perquè segur que suposarà omplir el trinquet que va construir Arturo Bataller i que tantes figures ha donat a l’esport dels valencians, entre elles la més gran, Paco Cabanes EL Genovés.