El Trofeu Mestres es disputarà en tres jornades

El trinquet de la Pobla de Vallbona apareix com a nou escenari per a acollir la segona semifinal, que es jugarà el diumenge al matí

La semifinal del diumenge recordarà molt a la final de la Lliga.

La semifinal del diumenge recordarà molt a la final de la Lliga. / FUNPIVAL

J. Cano

El Trofeu Mestres d’escala i corda ha variat el seu calendari i ha afegit una nova jornada i escenari. En un principi s’havia programat jugar les semifinals el pròxim dissabte a Pelayo i la final el dia 23, també a la catedral. Però ha entrat en escena la televisió, i amb ella els rigorosos horaris de les retransmissions en directe, amb la qual cosa s’ha hagut de realitzar el canvi. Finalment, la sessió de Pelayo del dissabte que ve serà de partida única que tindrà lloc a les 17.30 hores per a ser retransmesa en directe per la televisió autonòmica, À Punt. Esta eliminatòria la jugaran De la Vega, Nacho i Monrabal II contra Marc, Conillet i Hilari.

En veritat es tracta d’un bon producte per a 'vendre' per la xicoteta pantalla i que el vegen espectadors no acostumats al joc amb la vaqueta. Eixos curiosos, però també els seguidors habituals, de segur gaudiran bona cosa amb la plasticitat de De la Vega i els seus colps impossibles que quasi sempre tenen la pilota passada, amb la mestressa de les accions de Nacho i la qualitat de Monrabal II. I també amb la contundència de Marc i les seues càrregues en postures impossibles, el domini de Conillet per a fer córrer la pilota per la mà i les parades d’Hilari, així com les seues canonades prop de la corda. En esta partida apareixen quatre dels pilotaris que més soroll han fet últimament, cas dels campions de la Copa, Marc i Conillet, el de la Copa2, Hilari, o el flamant vencedor del Trofeu de Frontó, De la Vega. Nacho acaba de reaparéixer després de tres mesos parat i ja està alçant al públic dels seus seients i Monrabal II sempre és sinònim de garantia.

Marc.

Marc. / FUNPIVAL

La segona semifinal perfectament podria haver sigut la televisada i quedar-se per al dissabte perquè la qualitat del cartell és similar o fins i tot millor: Puchol II, Álvaro Gimeno i Carlos contra José Salvador, Javi i Guillermo. Ara, la partida es jugarà a les 11.30 hores del pròxim diumenge al trinquet de la Pobla de Vallbona. Estos són trios configurats amb pilotaris que principalment van destacar més en la regularitat a la qual t’obliga la Lliga per a arribar juny, encara que durant la resta de l’any han continuat ratllant a molt bon nivell. 

JoseSalvador

Jose Salvador. / FUNPIVAL

Sobretot el cap de cartell, Puchol II, que després de guanyar la Lliga es va proclamar campió individual i fa poc va ser finalista de la Copa juntament amb Álvaro.