RESUM 2023

Les tres potes de la temporada 2023: l’Individual (II)

La sèrie avança cap a la competició que tanca la primera meitat de la temporada i obri el calendari estival. Puchol II va reeditar el seu títol de campió en el mà a mà que enguany va variar el format en pro de l’espectacle

Puchol II va aconseguir el sisé títol del Campionat Individual, el quart consecutiu.

Puchol II va aconseguir el sisé títol del Campionat Individual, el quart consecutiu. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

Després de repassar la trajectòria de l’última Lliga d’escala i corda, és l’hora d’avançar fins a la segona pota de la temporada amb la qual s’estructura el calendari de la pilota professional. La sèrie passa dels trios al mà a mà. El Campionat Individual dona preludi a la temporada estival on els jugadors ixen dels trinquets, però la competència més emblemàtica sempre marca un abans i un després.

Enguany tampoc va haver-hi sorpreses. Puchol II va tornar a guanyar i va completar una primera meitat de la temporada perfecta amb la consecució de la Lliga i l’Individual. El de Vinalesa va sumar el sisé entorxat, el quart consecutiu, que el confirma com el número u indiscutible entre els escaleters. El Campionat Individual – Trofeu President de la Generalitat Valenciana és la competició més emblemàtica del món de la vaqueta. Els enfrontaments mà a mà agafen un protagonisme que no solen tindre al llarg de la temporada i enguany la Fundació per la Pilota Valenciana va apostar per un nou format que va augmentar l’atractiu en la competència individual.

Nou format

La principal diferència va ser la inclusió de dos grups en els quarts de final que va assegurar un total de dotze partides entre els jugadors més destacats. Per arribar fins este punt, el Campionat Individual – Trofeu President de la Generalitat Valenciana va iniciar-se amb les habituals prèvies que van permetre accedir a les eliminatòries a aquells pilotaris que no estaven classificats. La barrera dels huitens de final era la primera inclosa dins del campionat.

Pilotaris amb participació assegurada

Ací esperaven quatre dels pilotaris que tenen la seua participació assegurada per la seua actuació en l’edició pas sada, és a dir, aquells que van caure en els quarts de final l’any anterior.

Estos quatre jugadors (José Salvador, GinerSalva Palau i De la Vega) es van enfrontar amb els quatre pilotaris provinents de les prèvies (Diego d’Onda, Álvaro GimenoGuillermo i Mario). Els quatre guanyadors de cada partida van passar als quarts de final.

De la Vega.

De la Vega. / FUNPIVAL

Com s’ha explicat abans, els quarts de final estaven composts per dos grups amb quatre pilotaris en cadascun. Això es deu al fet que els caps de sèrie, és a dir, els quatre millors classificats en el Campionat Individual del 2022, van entrar en joc en esta eliminatòria. Els dos millors classificats en cada grup van obtenir el bitllet cap a les semifinals. En cada grup van jugar una vegada tots contra tots i el guanyador de cada partida va aconseguir un punt.

Pere Roc II va caure en la final de l'Individual.

Pere Roc II va caure en la final de l'Individual. / FUNPIVAL

Semifinals en format habitual

Ja a les semifinals es recuperava el format habitual. El primer del Grup A va jugar contra el segon del Grup B i el primer del Grup B es va batre amb el segon del Grup A. Els vencedors de cada partida es van disputar el títol en la gran final, mentre que els perdedors van jugar una final de consolació.

El tercer lloc va ser per a Marc (foto) per 60-40 en superar a De la Vega.

El tercer lloc va ser per a Marc (foto) per 60-40 en superar a De la Vega. / FUNPIVAL

En la modalitat d’escala i corda, la competició va iniciar-se el dia 26 de maig al trinquet de Vila-realDiego d’Onda,Giner, Salva Palau i De la Vega es van classificar per als quarts de final, on esperaven Puchol IIMarcFrancésPere Roc II. Les semifinals van ser Puchol II contra Marc (60-55) i De la Vega davant Pere Roc II (40-60). Puchol II es va proclamar campió en guanyar a Pere Roc II per 60-35 al trinquet de Pelayo, el dia 1 de juliol, mentre que el tercer lloc va ser per a Marc per 60-40 en superar a De la Vega, un dia abans.

Puchol II es va proclamar campió en guanyar a Pere Roc II per 60-35 al trinquet de Pelayo.

Puchol II es va proclamar campió en guanyar a Pere Roc II per 60-35 al trinquet de Pelayo. / FUNPIVAL

Una edició que va ser innovadora pel que respecta a un nou format que va assegurar més partides d’alt nivell, però on va acabar guanyant el de sempre els darrers anys. El millor escaleter, Puchol II.