RESUM 2023

Les tres potes de la temporada 2023: la Copa (III)

Marc i Conillet van ser els campions de la competició entre parelles que tanca la terna entre les tres grans, després de la Lliga i el Campionat Individual

Marc i Conillet es van proclamar campions després de superar a Puchol II i Álvaro Gimeno per 60-35.

Marc i Conillet es van proclamar campions després de superar a Puchol II i Álvaro Gimeno per 60-35. / FUNPIVAL

Maties Oliver

Maties Oliver

Per a finalitzar amb esta sèrie que resumeix la temporada de la pilota professional i que es centra en les tres grans competicions que estructuren el calendari, només faltaria parlar de la Copa. Després de repassar la resolució de la Lliga i el Campionat Individual en la modalitat d’escala i corda, ara és el torn de la competència que enfronta a parelles, on este cas, Marc i Conillet quedaren campions com a representants de l’equip de Montserrat.

Marc i Conillet (foto) quedaren campions com a representants de l’equip de Montserrat.

Marc i Conillet (foto) quedaren campions com a representants de l’equip de Montserrat. / FUNPIVAL

Sistema de competició

La setzena Copa Caixa Popular d’escala i corda va iniciar el dia 15 de setembre amb dues partides, una al trinquet de Vilamarxant i altra a Vila-real. Com és norma, la configuració va estar feta per huit parelles que es van distribuir en dos grups per a una primera fase que va constar de dotze partides, tres per cada equip. En acabar esta ronda, el quart classificat de cada grup va ser eliminat ( De la Vega i Jesús, així com Giner i Héctor) i els tres equips restants accediran a la segona fase.

Per a la segona fase es va actualitzar la configuració per a dotar-la de més partides i més intensitat. Els equips van començar de zero en la seua puntuació i es van tornar a distribuir en dos grups de la següent manera: el primer i tercer classificat del Grup A, més el segon del Grup B. Per altra part, van competir el primer i tercer del Grup B, més el segon del Grup A.

Francés.

Francés. / FUNPIVAL

Hilari.

Hilari. / FUNPIVAL

En cada grup, els tres equips es van enfrontar entre si dues vegades, de manera que es van disputar un total de dotze partides. En acabar esta segona fase, els líders de cada grup van aconseguir el premi de la classificació per a les semifinals, on no s’enfrontaran. En este cas van ser Francés i Hilari, representants de Pedreguer-masymas, a més de José Salvador i Tomás II, combinat de Dénia.

José Salvador.

José Salvador. / FUNPIVAL

Tomás II.

Tomás II. / FUNPIVAL

Per a decidir els seus rivals en les altres dues places de semifinals, es van jugar dues eliminatòries que enfrontaren al segon classificat del Grup A (Marc i Conillet) contra el tercer del Grup B (Pere Roc II i Santi) i al segon classificat del Grup B ( Salva Palau i Javi) contra el tercer del Grup A (Puchol II i Álvaro Gimeno).

Marc (foto) i Conillet van apoderar-se del marcador amb un resultat de 60-35 contra Puchol II i Álvaro Gimeno.

Marc (foto) i Conillet van apoderar-se del marcador amb un resultat de 60-35 contra Puchol II i Álvaro Gimeno. / FUNPIVAL

Javi i Salva Palau, en acció.

Javi i Salva Palau, en acció. / FUNPIVAL

Amb tot açò, Marc i Conillet van superar a Francés i Hilari (60-20), mentre que el cartell de la final el van completar Puchol II i Álvaro Gimeno en véncer a José Salvador i Tomás II (60-50). El títol es va resoldre el dia 18 de novembre al trinquet de Dénia, on Marc i Conillet van apoderar-se del marcador amb un resultat de 60-35 deixant a Puchol II sense el triplet, és a dir, Lliga, Individual i Copa.

Puchol II es va quedar a un pas del triplet, després de guanyar la Lliga i l’Individual.

Puchol II es va quedar a un pas del triplet, després de guanyar la Lliga i l’Individual. / FUNPIVAL

Álvaro Gimeno.

Álvaro Gimeno. / FUNPIVAL