RESUM

L’elit de la pilota femenina va viure un intens any 2023

Durant l’any que acaba d’acomiadar-se es van celebrar 10 competicions de raspall en les quals va brillar Aida, protagonista en moltes de les finals al costat de Victoria, campiona de nou de l’Individual

El III Trofeu Vito Mestresses de raspall professional va coronar a Victoria i Myriam com a noves campiones.

El III Trofeu Vito Mestresses de raspall professional va coronar a Victoria i Myriam com a noves campiones. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

En l’any 2023 s’han jugat un total de 10 competicions en l’àrea de raspall d’elit femení. Ha sigut un gran any per a les jugadores d’elit on totes han pogut gaudir de grans partides, tant en equip com per individual. Cal destacar l’èxit que ha tingut Aida en la majoria de les finals, tant com Ana i Myriam que, encara que no hagen tingut la mateixa sort, també han jugat moltes d’aquestes. Per altra banda, Victoria ha aconseguit per cinquena vegada consecutiva el títol del campionat individual. Ací va un xicotet resum dels guardons aconseguits per totes elles durant aquest any.

Copa Diputació València

El 2023 va començar amb la Copa Diputació de València en la que es van coronar Victoria i Amparo front Ana, Myriam i Júlia al trinquet d’Alzira. Cal destacar que es va viure una emocionant final en la qual es va omplir pràcticament tot el trinquet.

Copa Diputació d’Alacant

Al mes d’abril es va iniciar la Copa Diputació d’Alacant la qual va finalitzar l’1 de maig al trinquet de Benissa on s’enfrontaren Aida i Amparo front Irene i Myriam. En aquest cas, Aida i Amparo van aconseguir el títol contra les seues contrincants. En aquest cas, també van competir en una segona categoria en la qual Aina i Andrea van véncer a Ivet i Isabel.

Alqueria d’Asnar

També es va disputar el II Trofeu d’Alqueria d’Asnar on es van jugar dues semifinals i la final, tant en primera com en segona categoria. La final es va disputar el 14 de juliol i van guanyar-la Victoria i Fanni front Irene i Myriam. En la Segona categoria, Aina i Mar van véncer a Vanessa i Claudia.

II Lliga Consorci

Aquest any també es va jugar la II Lliga Consorci de la Ribera amb dues categories. En aquest cas, les finals es van celebrar al trinquet de Favara on van deixar a Aida, Anabel i Júlia campiones front Irene i Myriam. En segona categoria, Joana i Isabel van guanyar a Vanessa i Marina.

Individual Caixabank

En setembre va iniciar el XIV Campionat Individual CaixaBank Raspall Femení - Trofeu President de la Generalitat. La final es va disputar al trinquet de Bellreguard i va enfrontar a Victoria i Ana. La jugadora de València va aconseguir el seu sisé individual després de guanyar per cinquena vegada seguida.

Copa Diputació Castelló

Va començar a octubre i es van jugar un total de 7 partides comptant la final. Aquesta, es va disputar al trinquet d’Onda on Aida i Mar van aconseguir el títol, front Victoria i Myriam.

XVII Lliga Caixabank

El 16 de novembre es va jugar la primera partida de la lliga al trinquet de Pelayo i a continuació, un total d’11 partides van concloure campionat. La final es va celebrar el 3 de desembre al trinquet de Pelayo, on primer es va disputar la partida entre el tercer i el quart lloc en la que Erika, Mar i Marina van véncer a Victoria, Natalia i Mireia, i a continuació va tindre lloc la gran final. Aida, Anabel i Júlia es van coronar front Ana, Amparo i Isabel en una de les partides de major emoció i gran assistència al trinquet de Pelayo.

Aida, Anabel i Júlia són les campiones de la XVII Lliga CaixaBank de raspall femení professional.

Aida, Anabel i Júlia són les campiones de la XVII Lliga CaixaBank de raspall femení professional. / FEDPIVAL

II Trofeu Rolser

La penúltima competició de l’any ha sigut el II Trofeu Rolser. Es van disputar dues semifinals i una final tant en primera com en segona categoria. La final va tindre lloc al trinquet de Pedreguer el 9 de desembre en la que Ana i Amparo van vèncer a Aida i Myriam. En Segona categoria Clara i Júlia es van emportar el títol front Erika i Claudia.

Trofeu Mestresses de raspall

Per últim, l’any 2023 ha finalitzat amb el III Trofeu Mestresses de raspall - Gran Premi Vito.

Amb un total de 10 partides, tanquem l’any amb aquest gran trofeu on Victoria i Myriam es coronen com a mestresses del raspall femení 2023 front Ana i Anabel. En la final del tercer i quart lloc, Erika i Amparo van vèncer a Irene i Júlia.