LLIGUES CAIXABANK

Francés, Hilari i Carlos, al capdavant en la Lliga Pro1 d'escala i corda

La primera jornada es va tancar amb la victòria de José Salvador-Conillet-Monrabal, Marc-Javi i Giner-Nacho

José Salvador, Conillet i Monrabal presenten candidatura.

José Salvador, Conillet i Monrabal presenten candidatura. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

Este cap de setmana s'han posat en marxa les Lligues CaixaBank 2024 d'escala i corda. El nou format cerca donar-li una nova era a la pilota valenciana i professionalitzar les dues competicions que es dividixen en Lliga Pro1 i Pro2. La màxima categoria d'esta modalitat està formada per huit equips, amb cinc trios i la gran novetat de tres parelles. Mentre que la Lliga CaixaBank Pro 2, està integrada per sis equips de parelles.

Jornada de divendres

Després de presentar-se dimarts passat 9 de gener, l'acció no s'ha fet esperar. Este mateix divendres hem tornat a veure els trinquets replets d'activitat amb els millors pilotaris d'escala i corda. El trinquet de Vilamarxant obria les seues portes a les 17:00 hores per a acollir la primera partida de Lliga Pro2 amb un duel de màxima igualtat. Carlos Donat i Guillermo (Mancomunitat del Marquesat-Ovocity-CPV Marquesat) es van imposar per 60-55 a Diego López i Álvaro Mañas (Vila-real). No podia inaugurar-se la competició d'una altra forma que amb una partida entretinguda i que es va resoldre al final per la mínima diferència.

En la Lliga Pro1 d'escala i corda, el trio de Francés, Hilari i Carlos (Benissa) és va imposar amb claredat a la parella formada per Puchol II i Tomàs II (Pedreguer-MasyMas) per 20-60. L'equip del número 1 de la modalitat no es va trobar en cap moment còmode i no van poder fer front a la gran actuació del conjunt blau.

De manera simultània s'estava disputant en el trinquet de Vila-real la partida de Lliga Pro2. L'equip de Borriana, format per Pablo de Borriol i Bueno de Meliana, es va emportar per 60-45 el partit davant els germans Julio i Guillem Palau (Sueca).

Jornada de dissabte

El dissabte va haver-hi doble torn en el trinquet de Pelayo, que va presenciar la victòria en Lliga Pro2 d'Alejandro Gil i Javi Campos (Montserrat) davant Mario i Muedra II (Riba-Roja). Una partida que van acabar emportant-se els rojos per 60-35.

Javi Campos colpeja amb confiança.

Javi Campos colpeja amb confiança. / FEDPIVAL

En el mateix escenari, però de Lliga Pro1, es van veure les cares José Salvador, Conillet i Monrabal (Vila-real), i Salva Palau, Salva i Héctor (Dénia). El resultat va ser de 60-35 però no demostra la gran igualtat que va haver-hi durant tota la partida. Els primers punts van ser clarament per als blaus, amb un Salva incombustible. Fins a arribar a l'equador de la partida no es va trencar el marcador. Conillet va començar a brillar en el seu rol de mitger i va contagiar a la resta de l'equip per a marcar les diferències en l'últim tram.

Conillet domina en Pelayo.

Conillet domina en Pelayo. / FEDPIVAL

Mentrestant, a Pedreguer, l'equip de Marc i Javi (Monserrat) s'emportaven un duel molt ajustat per 60-50 davant el trio conformat per Pere Roc II, Pere i Santi (Benidorm).

L'última partida de la jornada se'l van emportar Giner i Nacho (Murla) davant Julio Palau, Jesús i Àlvaro G. (Almussafes). Els rojos van començar atropellant en el marcador amb una diferència de 40-15. La reacció dels blaus va tardar a arribar però van aconseguir agafar confiança malgrat la derrota final per 60-45.

Segona jornada

La segona jornada de la Lliga Pro2 d'escala i corda arrancarà este divendres en el trinquet de Vilamarxant, amb l'enfrontament entre els germans Palau davant Mario i Muedra II.

I a Vila-real tindrem un dels enfrontaments més atractius de la Lliga Pro1 en el Marc i Javi contra José Salvador, Conillet i Monrabal, on amos equips van començar amb victòria.