PILOTA

Pelayo presenta als 191 alumnes de Rendiment

La Fundación Trinidad Alfonso col·labora un any més amb la Federació de Pilota Valenciana baix la marca ‘Comunitat de l’Esport’, que lluirà en els uniformes dels joves pilotaris per quart any consecutiu, i que van presentar ahir en ‘La Catedral’

Luis Cervera, Vicent Molines i Vicent Mompó, escoltats per Anabel i Conillets, els 'padrins' de l'aquesta edició

Luis Cervera, Vicent Molines i Vicent Mompó, escoltats per Anabel i Conillets, els 'padrins' de l'aquesta edició / Federació de Pilota Valenciana

La Fundació Trinidad Alfonso i la Federació de Pilota Valenciana presentaren aquest divendres el nou alumnat del programa de Rendiment. El trinquet Pelayo va acollir als 191 xics i xiques que en aquest 2024 participaran en el programa de Rendiment de la FPV.

L’alumnat va rebre els nous equipaments per als entrenaments, competicions i diverses activitats que inclou el programa. Per quart any consecutiu, la marca ‘Comunitat de l’Esport’ lluirà en els uniformes dels joves pilotaris.

L'alumnat del programa de Rendiment de la Federació, la Fundación Trinidad Alfonso i la Generalitat va omplir l'escala del trinquet Pelayo.

L'alumnat del programa de Rendiment de la Federació, la Fundación Trinidad Alfonso i la Generalitat va omplir l'escala del trinquet Pelayo. / Federació de Pilota Valenciana

L’acte va comptar amb la pràctica totalitat dels xics i xiques d’entre 14 i 23 anys, així com el cos tècnic, coordinat per Francesc Soro ‘Soro III’ i integrat per José García ‘Moro’, Pepe Mezquita, Josep Llopis ‘Ricardet’, Guillem Palau, Héctor Vidal i Arnau Oliver, preparador físic i tècnic.

Tots ells seran els encarregat de treballar amb l’alumnat a les diverses seus repartides per tota la geografia valenciana com són: Universitat Politècnica de València, l’Eliana, Alcàsser, Massalfassar, Càrcer, la Llosa de Ranes, Piles, Vila-real, Pedreguer i Petrer.

L’acte va comptar amb dos pilotaris que han passat pel programa i han arribat al professionalisme, Josep Roig ‘Conillet’ i Anabel Castelló, que van exercir com a ‘padrins’ de xics i xiques.

Juanmi Gómez, director de la Fundación Trinidad Alfonso, va lliurar les samarretes dels pilotaris professionals sortejades.

Juanmi Gómez, director de la Fundación Trinidad Alfonso, va lliurar les samarretes dels pilotaris professionals sortejades. / Federació de Pilota Valenciana

Huit anys de col·laboració

El suport de Fundación Trinidad Alfonso a la Federació de Pilota Valenciana va encetar-se en 2017, quan el programa «Pilota a l’Escola» va rebre un dels premis del programa “Empren Esport”, iniciativa impulsada per la pròpia Fundación. Un any després, es va acordar l'ajuda a l’àrea de Tecnificació, que la Fundación Trinidad Alfonso, atorga, d’una banda, per a reforçar l’àmbit masculí, i d’altra, per a impulsar i consolidar la tecnificació femenina.

Juan Miguel Gómez, director de la Fundación Trinidad Alfonso; Luis Cervera, director general de l'Esport de la Generalitat Valenciana; Vicent Mompó, president de la Diputació de València; i Vicent Molines, president de la Federació de Pilota Valenciana, van representar a les diferents institucions col·laboradores d’aquest programa de Rendiment.

José García 'Moro', Guillem Palau, Arnau Oliver, tècnics, amb Quico Soro, coordinador del programa de Rendiment.

José García 'Moro', Guillem Palau, Arnau Oliver, tècnics, amb Quico Soro, coordinador del programa de Rendiment. / Federació de Pilota Valenciana

Intervencions

Segons el president de la Federació de Pilota Valenciana, Vicent Molines, «dóna molt de goig veure-vos a tots i a totes ací, la cara d'il·lusió que teniu per treballar i jugar en aquest primer any del nou programa de Rendiment. Amb l'ajuda del cos tècnic i dels vostres clubs i escoles el vostre creixement esportiu podrà arribar al màxim possible», va subratllar Vicent Molines, qui va agrair a la Conselleria, la Diputació i la Fundación Trinidad Alfonso la seua col·laboració».

Per la seua banda, el màxim responsable de la Fundación Trinidad Alfonso, Juan Miguel Gómez, ha afirmat: «són huit anys de col·laboració amb la pilota i gràcies al treball realitzat veiem que els programes de tecnificació masculí i femení han arribat als objectius que buscàvem. Comptar enguany amb la major xifra d'esportistes tecnificats ens indica que aquest esport, tan important per als valencians, gaudeix de molt bona salut. Aquest tipus de programes són els que ajuden perquè hi haja un futur esportiu dels joves».

L'alumnat va rebre la roba esportiva per a l'any 2024

L'alumnat va rebre la roba esportiva per a l'any 2024 / Federació de Pilota Valenciana

Igualment, el director general de l’Esport de la Generalitat, Luis Cervera, ha destacat «el treball conjunt de la Fundación Trinidad Alfonso, la Generalitat i la Federació en aquest programa per a l'alumnat que ha acabat l'etapa escolar i està en el camí del professionalisme, amb il·lusió, ganes i ambició».

Quant al president de la Diputació de València, Vicent Mompó, ha assenyalat: «és un orgull parlar sempre de pilota. Vos anime, perquè el que fan falta són jugadors, a que vos ho cregueu, que no deixeu d'estudiar i formar-vos, però també que vos ho prengueu amb il·lusió. Des de les institucions anem a estar al vostre costat».