ESCALA I CORDA / RASPALL

La temporada d’estiu intensifica la seua activitat

Quatre trofeus i un aniversari. Les figures es reparteixen en este tram de la temporada entre els tornejos que són propis de l’estiu i les partides que celebren les festes locals

L’equip que lidera  Tonet IV va caure en  una semifinal del primer mini trofeu del Torneig Mancomunitats i no tornarà a jugar fins a  la partida que obrirà  el segon acte que està programada a la nit del divendres a Ontinyent.

L’equip que lidera Tonet IV va caure en una semifinal del primer mini trofeu del Torneig Mancomunitats i no tornarà a jugar fins a la partida que obrirà el segon acte que està programada a la nit del divendres a Ontinyent. / FUNPIVAL

J. CANO

Després d’un intens cap de setmana de trofeus, l’activitat en la pilota professional ha amainat un parell de dies pel que respecta a les cites i esdeveniments especials, que comencen a acumular-se, encara que en bona convivència. I és que la temporada estival és prolífica en tornejos i partides commemoratives. Sense anar més lluny, en l’oferta existent fora del dia a dia a part del dia a dia apareixen fins a quatre trofeus diferents i un aniversari

Torneig Mancomunitats

En el raspall, tot continua concentrat en la disputa del Torneig Mancomunitats. Concentrat i alhora repartit, perquè les partides es disputen en els trinquets més significatius de les mancomunitats participants, que són les de la Safor, la Vall d’Albaida, la Ribera Alta i la Costera-Canal.

El torneig es desenvolupa amb un format poc habitual, que consta de tres mini trofeus de dos semifinals i la final, on els quatre equips participants van sumant punt segons els resultats de les partides. En acabar, els dos trios amb més puntuació jugaran la final absoluta.

El cap de setmana van debutar els quatre equips per a jugar les semifinals del primer mini trofeu, que acabarà demà a Castelló de Rugat amb la final que enfrontarà a Vercher, Canari i Lorja contra Salelles II, Seve i Murcianet.

Ja en divendres, el trinquet d’Ontinyent acollirà el començament del segon capítol, que continuarà el dissabte a Bellreguard. En estes partides tornaran a entrar en escena els equips derrotats en les dos primeres i que són el que componen Moltó, Tonet IV i Raúl i el de Vicent, Brisca i José. La final es jugarà el pròxim dilluns a Xeraco.

Cal recordar que este torneig en són dos en realitat perquè hi ha un altre de joves que es disputa de manera paral·lela els mateixos dies en els mateixos trinquets.

Aniversari del trinquet de Vilamarxant

En la disciplina per dalt corda, l’activitat esta setmana es concentra quasi exclusivament en la zona de la Marina, amb l’excepció de la commemoració a Vilamarxant del desé aniversari de la nova etapa del trinquet municipal, en la qual es va recuperar l’activitat professional fins al punt de convertir-lo en un referent. El divendres, De la Vega, Javi i Muedra II jugaran contra Mario, Nacho i Monrabal II després d’una prèvia de Juvenils de primer nivell.

En els trofeus d’estiu és  més habitual confeccionar  els cartell amb primeres figures, encara que també són aparadors i oportunitats  per a joves que estan destacant, com és el cas  de Mario, que jugarà en l’aniversari de Vilamarxant.

En els trofeus d’estiu és més habitual confeccionar els cartell amb primeres figures, encara que també són aparadors i oportunitats per a joves que estan destacant, com és el cas de Mario, que jugarà en l’aniversari de Vilamarxant. / FUNPIVAL

El cartell està molt ben confeccionat perquè anuncia figures amb molt de tiró a Vilamarxant, pilotaris locals i de municipis propers. En les dos partides hi haurà premi a la corda i fins i tot en els jocs perquè els equips derrotats també se’n vagen amb una bonificació.

Trofeu Diputació d’Alacant

La resta de partides estan ubicades més cap al sud. El Trofeu Diputació d’Alacant continua sent el de més entitat i prosseguirà el divendres al trinquet de Benissa amb la disputa de la tercera eliminatòria dels quarts de final: Puchol II i Conillet contra Francés i Jesús. Es jugarà a la nit, a partir de les 23:00 hores, per a evitar o, almenys, mitigar la calor. Després d’açò, el trofeu pararà fins al divendres 21, quan visitarà el trinquet de Benidorm.

Tercera eliminatòria dels quarts de final del Trofeu Diputació d’Alacant: Puchol II i Conillet contra Francés i Jesús (foto).

Tercera eliminatòria dels quarts de final del Trofeu Diputació d’Alacant: Puchol II i Conillet contra Francés i Jesús (foto). / FUNPIVAL

Trofeu d’estiu d’Ondara

Ja en dissabte, un nou torneig s’afegeix a la llista: el primer Trofeu d’estiu d’Ondara. No tindrà tants primers espases, però ofereix una interessant barreja entre joventut i veterania. En la primera semifinal Mario, Bueno i Guillem s’enfrontaran a Peye, Salva i Muedra II. La segona semifinal es jugarà el dijous 20, amb Diego i Monrabal II contra Alejandro, Guillermo i Morret, i la final el dissabte 22.

Trofeu Santíssima Sang de Dénia

Continuant amb la programació especial d’esta setmana, el diumenge conclourà el Trofeu Santíssima Sang de Dénia, un clàssic amb dènou anys de vida que en la final presenta a Puchol II i Conillet contra Pere Roc II i Javi. Les dos parelles van jugar molt en les semifinals.

Trofeu Santíssima Sang de Dénia, un clàssic amb dènou anys de vida que en la final presenta a Puchol II i Conillet contra Pere Roc II (foto) i Javi.

Trofeu Santíssima Sang de Dénia, un clàssic amb dènou anys de vida que en la final presenta a Puchol II i Conillet contra Pere Roc II (foto) i Javi. / FUNPIVAL

La setmana que ve ja no estarà el trofeu de Dénia, però arribarà el Ciutat de Torrent, que és un dels més significatius de l’estiu per la implicació del club de pilota local.