XVIII TROFEU DE FRONTÓ

És l’hora del tec i les tres parets

La divuitena edició del Trofeu de Frontó iniciarà el pròxim divendres a Chera amb una lligueta de quatre parelles on s’enfrontaran tots contra tots i els dos millors es jugaran el títol a Almussafes

De la Vega

De la Vega / Funpival

Maties Oliver

Maties Oliver

Les altes temperatures de l’estiu provoquen en ocasions angoixoses partides als trinquets per la calor i humitat que s’acumula. Per sort, la pilota no acaba només entre galeries i escala. El període estival sempre agraeix la disputa del Trofeu de Frontó que enguany compleix la divuitena edició. Ahir, la Fundació per la Pilota Valenciana va anunciar els equips participants, com les dates i poblacions que acolliran la competició per excel·lència els frontons valencians. L’espectacle està assegurat amb la mescla dels millors rests especialitats en el frontó, amb els millors jugadors habituals en els cartells de les tres parets. Un trofeu que també serveix per a apropar-se amb la pilota de tec a poblacions on l’activitat d’elit no està tan estesa.

El XVIII Trofeu de Frontó començarà el pròxim divendres, dia 11 d’agost, a Chera. Serà el començament d’una lligueta formada per quatre parelles on s’enfronten tots contra tots. Les partides es jugaran a 41 tants, l’equip vencedor sumarà dos punts i el derrotat 1 si arriba al tant 32. Una vegada conclosa esta fase regular, les dues millors parelles lluitaran pel títol, el dia 15 de setembre, en una final que tornarà a disputar-se en el Frontó José Ventura Salvador d’Almussafes.

Pere Roc

Pere Roc / Funpival

Enguany, el Trofeu de Frontó es traslladarà arreu de la Comunitat Valenciana amb partides a les localitats de Chera, La Pobla de Vallbona, Andilla, Dénia, Vinalesa i, finalment, Almussafes. Cal recalcar que la jornada que tindrà lloc el dia 26 d’agost a Andilla, servirà d’homenatge al pilotari Carlos Solaz que ens va deixar l’estiu passat. La localitat de la comarca dels Serrans anomenarà al seu frontó com a Carlos Solaz, ja que era el poble del jugador de València.

A més, enguany té dues novetats respecte a edicions anteriors amb la incorporació de Francés, així com, Carlos de Massalfassar, amb el malnom del ‘Puma’ en els frontons valencians.

Equips

La configuració dels equips queda de la següent manera: De la Vega i Francés; Pere Roc II i Carlos de Massalfassar; Puchol II i Salva Palau; i José Salvador i Álex de Paterna.

Alejandro

Alejandro / Funpival

L’inici a Chera enfrontarà a Pere Roc II i Carlos de Massalfassar amb De la Vega i Francés. La següent jornada serà el dia 17 d’agost a La Pobla de Vallbona, on Puchol II i Salva Palau jugaran contra Pere Roc II i Carlos de Massalfassar. La tercera data encara no té una seu definida, però es veurà a José Salvador i Álex de Paterna davant De la Vega i Francés. Estos últims seran els següents contra Puchol II, el dia 26 d’agost a Andilla. Jòsé Salvador serà protagonista en les últimes dues jornades, primer contra Pere Roc II, el dia 26 d’agost a Dénia, i enfront de Puchol, el dia 29 d’agost a Vinalesa.