FORMACIÓ

Arranca el programa de formació de Rendiment de la FPV

El curs 2023/24 es va posar en marxa amb una xerrada per a l’alumnat i els primers entrenaments a les distintes seus

La principal novetat d’enguany és la incorporación de l’etapa de Perfeccionament, que busca una formació integral de l’alumnat

Imatge de grup del nombrós alumnat assistent a la xerrada formativa a l'Alqueria del Basket.

Imatge de grup del nombrós alumnat assistent a la xerrada formativa a l'Alqueria del Basket. / FEDPIVAL

FEDPIVAL

El passat dia 20 de setembre a l’Alqueria del Basket, es va donar el tret d’eixida al curs 2023/24 del Programa de Formació de Rendiment de la Federació de Pilota Valenciana, amb una xerrada per a alumnes de l’Etapa de Perfeccionament sobre “Entrenament en la Pilota Valenciana” a càrrec d’Arnau Oliver, preparador físic del Programa i de la Selecció de Pilota de la Comunitat Valenciana.

Aquest acte, inclós en la programación del 32 Dia de la Pilota, va donar pas a l’inici dels entrenaments del nou curs, als trinquets de les distintes seus del Programa.

Nova estructura

Aquest any el Programa de Formació de la FPV ha canviat d’estructura. Ha passat de dos etapes (Tecnificació i CESPIVA) a tres (Tecnificació, Especialització i Perfeccionament), amb l’objectiu d’aconseguir una formació integral de l’alumnat que participa en l’esmentat programa.

D’aquesta manera, es busca una progressió coordinada i efectiva en el seu rendiment. A mesura que avança el procés de formació per les distintes etapes, la càrrega de treball augmenta i, a més, en cada etapa es prioritzaran els continguts més adequats, que seguiran una progressió.

Juan Carrillo i Víctor Climent, últims campions de la Lliga Promeses Caixa Popular d'escala i corda.

Juan Carrillo i Víctor Climent, últims campions de la Lliga Promeses Caixa Popular d'escala i corda. / FEDPIVAL

Alumnes i entrenadors

Seran un total de quasi 190 alumnes els que formaran part del Programa, que es distribuiran a les 10 seus principals, els trinquets de la Llosa de Ranes, Petrer, Pedreguer, Vilamarxant, Càrcer, L’Eliana, Vila-real, Universitat Politècnica de València, el gimnàs de la Universitat de València i també el gimnàs del Genovés.

Aquestes seus podran variar durant el curs per acostar els entrenaments a altres seus secundàries o puntuals. Als habituals tècnics dels entrenaments José Garcia “Moro”, Josep Llopis “Ricardet” i Pepe Mezquita s’han incorporat al Programa els tècnics Arnau Oliver, Héctor Vidal i Guillem Palau.

Els entrenaments als triquets es complementaran amb distintes activitas, com xerrades formatives, entrenaments físics, entrenaments per conèixer la diversitat de modalitats existents i també les Competicions Individuals i Circuits FTA.

Emma Gallego i Mar Devís guanyaren el Circuit Promeses FTA 2023 de raspall.

Emma Gallego i Mar Devís guanyaren el Circuit Promeses FTA 2023 de raspall. / FEDPIVAL

Escoles i clubs de pilota

Per últim, cal destacar que el Programa de Formació de Rendiment de la FPV és un complement al bon treball que es fa a les escoles i clubs de pilota valenciana, amb l’objectiu d’ajudar als i les esportistes a millorar la seua formació esportiva i personal.