COMPETICIÓ

Ser campió de la Copa Caixa Popular d'escala i corda significaria molt més que guanyar un títol

Per a Puchol II i Marc suposaria mantenir-se ferms en el més alt de la modalitat mentre que per a Álvaro i Conillet seria un pas de gegant en la seua consolidació

Per a Puchol II serà la novena final de Copa, la cinquena de Marc, la segona de Conillet i la primera per a Álvaro Gimeno.

Per a Puchol II serà la novena final de Copa, la cinquena de Marc, la segona de Conillet i la primera per a Álvaro Gimeno. / FUNPIVAL

J. CANO

La Copa Caixa Popular en la modalitat d’escala i corda espera la seua resolució este dissabte al trinquet de Dénia. Amb faixa roja jugaran la final els representants de la Pobla de Vallbona, Puchol II i Álvaro Gimeno, mentre que el blau correspondrà a la parella de Montserrat de MarcConillet.

Tots quatre pilotaris es troben a nou jocs d’aconseguir un dels tres títols més especials de la pilota valenciana; un dels més grans, juntament amb el de la Lliga, que es juga per trios, així com el del Campionat Individual, que és el més emblemàtic i, per què no, romàntic. Ara bé, la victòria aniria més enllà de fer més gran el palmarés particular de cadascun.

Puchol II, a per la temporada perfecta

Començant pel ‘rei de copes’, Puchol II jugarà la seua novena final en una competició amb quinze edicions completades, més la que està a punt d’acabar. I es troba davant la possibilitat de guanyar el sisé títol.

Amb la consecució de la Copa, Puchol II quedaria molt més lluny dels immediats perseguidors, que com a molt acumulen dos títols. Però, el més important, és que el de Vinalesa hauria completat la temporada perfecta, perquè enguany també ha estat vencedor de la Lliga i del Campionat Individual.

És cert que també hauria de jugar el Trofeu Mestres, que reuneix als millors pilotaris de tot un any, però este és un trofeu que es juga a cara o creu en el qual prima més la inspiració d’un dia que la regularitat que has de mantenir en els huit o nou mesos que ocupen la Lliga, l’Individual i la Copa. No solament això, aconseguir el triplet seria un avís per als pilotaris que aspiren a llevar-li la condició de número u. I és que als seus trenta-dos anys, Puchol II està dient que encara té molta pilota per davant.

Marc aspira a su segon títol de Copa

Per la seua part, Marc ha arribat a la seua cinquena final de Copa i està en disposició de ser campió per segona vegada després del títol assolit en la campanya 2020. Però, sobretot està en disposició de posicionar-se com a principal alternativa a Puchol II. De moment, ningú pot qüestionar la supremacia del número u i la lluita dels altres escaleters és per situar-se prop del de Vinalesa. I en esta cursa, Marc és qui sembla tenir un poc més d’avantatge, com demostra la seua trajectòria en les últimes temporades, no solament en la Copa.

Marc està en disposició de posicionar-se com a principal alternativa a Puchol II

Marc està en disposició de posicionar-se com a principal alternativa a Puchol II / FUNPIVAL

Álvaro Gimeno i Conillet, a consolidar-se en la primera línia i en la posició de mitger

Davant, la situació d’Álvaro Gimeno i Conillet és un poc semblant. Ambdós estan jugant per a consolidar-se en la primera línia i en la posició de mitger.

Álvaro Gimeno ha fet enguany el salt de la punta al mig i està responent millor que bé a la responsabilitat d’acaparar més joc i de ser més determinant. Certament, tant en la Lliga com ara en la Copa ha tingut darrere a Puchol II, però el de Massalfassar ha respost amb la seua pegada característica i, sobretot, amb molta seguretat.

Álvaro Gimeno ha fet enguany el salt de la punta al mig i està responent millor que bé a la responsabilitat d’acaparar més joc i de ser més determinant.

Álvaro Gimeno ha fet enguany el salt de la punta al mig i està responent millor que bé a la responsabilitat d’acaparar més joc i de ser més determinant. / FUNPIVAL

Per la seua part, Conillet és un pilotari amb molt de nom en la Marina i una punta de total solvència, però li faltava obrir-se a nous horitzons en la ubicació de mitger. Amb vint-i-set anys complits en agost, sembla que el pilotari d’Orba ha aconseguit la maduresa esportiva i la regularitat per a ser algú important al mig.

Conillet és un pilotari amb molt de nom en la Marina i una punta de total solvència.

Conillet és un pilotari amb molt de nom en la Marina i una punta de total solvència. / FUNPIVAL